Functie
huidtherapeut
In het kort

Britt Oosterhuis heeft de vierjarige Hbo-opleiding huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. Gedurende haar opleiding heeft zij kennis gemaakt met de verschillende vakgebieden binnen de huidtherapie maar wist al snel dat zij de cosmedische kant op wilde gaan. “De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Aan de huid kan je aflezen hoe iemand zijn algehele en mentale gezondheid is, en dat vind ik interessant. Het is uitdagend om voor elk persoon een behandelplan te maken, passend bij de huidconditie”. Binnen Natuurlijk Jong is Britt verder opgeleid in het uitvoeren van gespecialiseerde huidverbeterende behandelingen zoals peelings, skinboosters, Thermavein en PlexR Soft Surgery. Daarnaast zal zij zich richten op aanvullend productadvies.

Een huidtherapeut behandelt zowel de zieke en/of beschadigde huid als de gezonde huid op medisch en cosmetisch gebied. Een huidtherapeut heeft de vierjarige hbo-opleiding Huidtherapie gevolgd. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34).

Britt is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Dit is een beroeps-vereniging welke de belangen behartigt van huidtherapeuten in Nederland. De huidtherapeut van Natuurlijk Jong! streeft naar het leveren van zorg met de hoogste kwaliteit en veiligheid door het volgen van na- en bijscholingen.

Daarnaast is Britt geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici wat betekent dat zij zich houdt aan criteria met betrekking tot werkervaring en deskundigheidsbevordering. Naast het behouden van kwaliteit, is dit voor u van belang om voor bepaalde vergoedingen in aanmerking te komen bij de zorgverzekeraar.