Adviezen PlexR


Huid koelen na de behandeling
Na PlexR behandeling van de boven- of onderoogleden is het aan te raden om de behandelde oppervlaktes met een koelbril of bevroren erwtjes te koelen, om zwelling tegen te gaan. Let op dat de koelelementen niet te koud of bevroren mogen zijn. De volgende 1 tot 2 dagen kunt u eventueel de zwellingen met in de koelkast (dus niet in de vriezer ) gekoelde, vochtige gaasjes verder koelen. Houd er rekening mee dat de gaasjes niet nat, maar alleen vochtig dienen te zijn. U kunt om de 1 á 2 uur deze gaasjes op de ogen aanbrengen gedurende 5-10 minuten.

Reiniging en crème
Direct na de behandeling zal een foundation (bij zonnig weer) of een verkoelende crème worden aangebracht. Deze mag u ’s avonds licht reinigen. Reinigen doet u met een zeepvrije was emulsie. Zachtjes deppen. Niet wrijven of schuren. Het is belangrijk dat de korstjes niet vroegtijdig verwijderd worden, maar spontaan afvallen. Dus niet peuteren, niet krabben, niet scrubben, etc. Als er restanten foundation blijven zitten is dat niet erg. U krijgt na de behandeling een camouflerende crème mee voor de eerste week, deze gebruikt u overdag ter bescherming en verzorging van de korstjes.

Bescherming tegen Uv-straling
Na 4 - 6 weken zal de huid in de meeste gevallen hersteld zijn. Soms houd de roodheid langer aan. Tot die tijd is het uiterst noodzakelijk de huid goed tegen Uv-straling te beschermen zodat de nieuwe, jonge huid niet verbrandt of beschadigd raakt. Bedek deze plekken met een vloeibare foundation, waardoor uw dagelijkse bezigheden niet worden belemmerd. Aangeraden wordt Vichy Dermablend of Lycogel Camouflage. Wij hebben een voorkeur voor een foundation op basis van mineralen en met in ieder geval een SPF 30. Vermijd de zon en zonnebank de eerste 6 weken zo veel mogelijk, gebruik daarnaast een crème met minimaal SPF30. Dit om hyperpigmentatie te voorkomen. Deze crème kunt u het beste constant ruimschoots over de korstjes en later de vernieuwde rode huid aanbrengen.