Thermaveinklik op foto voor resultaten

Een behandeling van ontsierende vaatjes met de Thermavein biedt:

  • direct resultaat
  • blijvend resultaat na 1 behandeling
  • korte hersteltijd
  • weinig pijnlijk
  • zeer veilig

Thermavein: De innovatieve behandeling voor ontsierende vaatjes


Veel mensen hebben last van ontsierende kleine bloedvaatjes in het gelaat of op de enkels: couperose of teleangiëctasieën genoemd. Meestal komen deze verwijde huidvaatjes voor zonder onderliggende ziekte en zijn volledig onschuldig. De uitgezette vaatjes kunnen roodheid in het gelaat geven, bijvoorbeeld rond de neus of op de wangen. Veel mensen ervaren dit als storend en camoufleren de rode huid dagelijks wat een onzeker gevoel kan geven. Ook kunnen de vaatjes ontsierend zijn op de enkels. Er zijn diverse behandelmethodes om teleangiectasien te behandelen. In veel toonaangevende klinieken over de hele wereld worden mensen met ontsierende huidvaatjes veilig en zeer succesvol behandeld met de Thermavein. Ook bij Natuurlijk Jong! kunt u terecht voor een behandeling met de innovatieve Thermavein.

Thermavein: hoe werkt het?


De thermavein werkt als volgt: een zeer dun pennetje drukt precies op de huid waar het vaatje zichtbaar is. Hierdoor wordt het uitgezette vaatje dichtgedrukt en geleegd. Er wordt een korte puls van slechts 4 Mhz gegeven, door de warmte die ontstaat vallen de wanden van het vaatje blijvend samen. Hierdoor is het vaatje direct niet meer zichtbaar en kan het worden opgeruimd door de huid.
De behandeling wordt over het algemeen als licht tot zeer licht pijnlijk ervaren. De behandeling duurt, afhankelijk van de uitgebreidheid, 5 tot 20 minuten.

Hoe ziet de behandeling er uit:


Thermavein: veiligheid en effectiviteit


De thermavein is klinisch bewezen effectief en veilig. Een behandeld vaatje is direct niet meer zichtbaar en heeft een blijvend resultaat. Bij aanwezigheid van veel vaatjes kan het nodig zijn om de behandeling op te delen in een aantal sessies, omdat de huid tijdens de behandeling wat rood kan worden en de vaatjes daardoor minder zichtbaar zijn.
Een belangrijk verschil met andere behandelmethodes zoals laser en gewone coagulatie (met een grotere stroom) is dat een zeer lage energie boven de huid wordt gebruikt, waardoor de huid en het bloed niet worden mee behandeld. Hierdoor is er bij de Thermavein het risico op huidschade minimaal en komen pigmentatie problemen zeer zelden voor.

Thermavein: herstel


Behandeling met Thermavein heeft een korte hersteltijd. De huidvaatjes zijn direct niet meer zichtbaar en meestal treedt alleen wat roodheid en lichte zwelling op van de behandelde huid. Dit kan enkele uren tot dagen aanhouden. Bij een gevoelige huid kan de hersteltijd wat langer aanhouden. In enkele gevallen kan onschuldige oppervlakkige korstvorming optreden.

Thermavein: nazorg


Direct na de behandeling wordt een kalmerende en herstellende crème aangebracht. Eventuele roodheid mag direct worden gecamoufleerd. Als de roodheid is verdwenen kan de huid weer worden blootgesteld aan de zon. Na 6 weken zal de behandelend arts of huidtherapeut een nacontrole uitvoeren.

Meer weten over deze behandeling? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kosteloos, persoonlijk adviesgesprek met één van onze artsen of huidtherapeut.