PlexR Soft Surgeryklik op foto voor resultaten

De PlexR behandeling behoort tot de nieuwste generatie huidbehandelingen zonder snijden of injecties, waarbij langdurige resultaten kunnen worden bereikt. De PlexR wordt ingezet bij veel verschillende indicaties zoals ooglidcorrecties en rimpelbehandelingen. De PlexR is een zeer goed alternatief als u liever niet kiest voor fillers of chirurgische behandelingen. Daarnaast kan de PlexR ook worden ingezet als aanvulling op andere huid verbeterende behandelingen.

Momenteel zetten wij de PlexR in voor:

 • Bovenoogleden liften, als alternatief voor de chirurgische ooglidcorrectie. PlexR is vooral een goede manier om een frissere blik te verkrijgen, wanneer sprake is van een klein huidoverschot, of als touch-up na een ooglidcorrectie. Wij adviseren u hierover in een persoonlijk gesprek.
 • Onderoogleden verstrakken/wallen, als alternatief voor een operatie, dus zonder litteken. PlexR is een minder ingrijpende en minder risicovolle oplossing dan een chirurgische onder ooglidcorrectie. Bovendien heeft de PlexR een huidverbeterend effect waarbij collageen en elastine in de huid toeneemt.
 • Rokerslijntjes verminderen, als alternatief voor fillers.
 • Overige probleemgebieden in het gezicht, denk hierbij aan de behandeling van zogenaamde hamsterwangen, verstrakken van fijne lijntjes op de wangen , kraaienpootjes of de fronsrimpel. Ook de hals is goed te behandelen.
 • Mini facelift of wenkbrauwlift, dit alles zonder snijden of injecties. Het resultaat is een natuurlijk ogende verjonging.
 • Verwijderen van pigmentplekken is laagdrempelig en veilig met de PlexR.

PlexR behandeling: wat is het?


PlexR Soft Surgery genoemd, is ontwikkeld in Italië en nu ook beschikbaar in Nederland. Onze artsen zijn speciaal getraind voor het gebruik van het innovatieve PlexR-apparaat. Ons apparaat is voorzien van de allernieuwste, verbeterde technologie. Hiermee bieden we u één van de meest innovatieve, effectieve en veilige medische methodes voor niet-invasieve medische/cosmetische behandelingen. Het is een apparaat dat werkt op basis van plasma, dit zijn gasmoleculen die geïoniseerd zijn. Dit betekent dat de moleculen geladen zijn. Op dit moment is PlexR het enige apparaat dat op basis van echte plasma werkt.

Het effect van de PlexR behandeling is bewezen. Door de innovatieve werking verdampt de bovenste huidlaag plaatselijk, een krimpeffect van de huid treedt op. Daarnaast heeft de behandeling een tweede lange termijn voordeel; een PlexR ingreep geeft ook een bio-stimulatie in de diepere huidlagen. Dit zorgt voor aanmaak van collageen en elastinevezels, wat uw huid sterker en jonger maakt.

Wat betekent dit voor u? Een laagdrempelige en effectieve manier om overtollige huid en huidveroudering aan te pakken. En dat zonder bloed, snijden, injecties of hechtingen. De bovenste huidlaag verdampt als het ware plaatselijk, waardoor er een krimpeffect optreedt. Resultaat: een strakkere, jongere huid.

Veiligheid PlexR behandeling


Er is al veel onderzoek gedaan naar de veiligheid en effectiviteit van de PlexR behandeling. De behandeling is erg veilig gebleken en wordt in Italië en andere landen al veelvuldig ingezet. Ook in Nederland heeft PlexR inmiddels een flinke opmars gemaakt. Doordat het apparaat aan de oppervlakte van de huid blijft, is er nauwelijks kans op bloedingen of infecties. Bovendien mag het PlexR apparaat alleen door speciaal opgeleide artsen/huidtherapeuten gebruikt worden.

Wij informeren u vooraf uitgebreid over de behandeling en eventuele risico’s. Ook bespreken we uw gezondheid en medicijngebruik vooraf. Heeft u een getinte huid? Dan kan het nuttig zijn een beschermende zalf te gebruiken voorafgaand aan de behandeling. Dit om hyperpigmentatie te voorkomen.

Daarnaast raden we aan enige tijd van te voren (4-6 weken) te stoppen met het gebruik van Vitamine A zuur crème.

Hoe ziet de behandeling er uit:


 • U bent ± 45 minuten voor het afgesproken tijdstip aanwezig.
 • De arts/consulente reinigt uw huid en brengt alvast de verdovende crème op de behandelplek(ken) aan. Dit om te zorgen dat de behandeling goed draaglijk is.
 • Na het inwerken van de crème (20 á 30 minuten) start de behandeling. Uw gezondheid wordt nogmaals kort doorgenomen en de arts begint met de behandeling.
 • Met een van de onderdelen van het PlexR apparaat (zien eruit als ‘soldeerboutjes’) behandelt hij/zij de huid. Hierbij wordt uw huid licht geraakt. De PlexR impulsen zijn niet volledig pijnloos, maar de behandeling is zeker draaglijk.
 • Afhankelijk van de huidconditie, omvang en aard van de klacht, duurt de behandeling gemiddeld tussen de 10 en 30 minuten.
 • De arts desinfecteert de huid nogmaals en vervolgens dekt hem af met een beschermende foundation. U mag direct weer naar huis.
 • Er komen “korstjes” op de huid. Deze vallen er tussen de 4 en 10 dagen vanzelf af.
 • U krijgt van ons voor de eerste week een camouflerende creme mee met SPF 30 erin om de huid te verzorgen en beschermen tegen UV-straling. Nadat de korstjes er af gevallen zijn zal een nieuwe rode huid tevoorschijn komen. Om de roodheid van de vernieuwde huid te camoufleren en de huid te beschermen tegen de zon, adviseren wij om de eerste 3 maanden een camouflerende crème op basis van mineralen te gebruiken met in ieder geval een beschermingsfactor 30.

Indien nodig komt u nog terug voor een vervolgbehandeling. Bij ongeveer 70% van de patiënten is 1 behandeling voldoende. Aan een vervolgbehandeling kunnen kosten verbonden zijn (tot 50% van de initiële behandeling). Uw arts kan u hierin van tevoren adviseren. Voor vragen na de behandeling mag u uiteraard contact met ons opnemen.

Plexr behandeling: normaal herstel


Grote voordelen van de PlexR zijn de korte hersteltijd en het geringe aantal bijwerkingen. Uiteraard hangt het herstel ook samen met het type behandeling (oogleden, rimpeltjes), maar globaal gezien houdt normaal herstel in:

 • Roodheid en/of zwelling gedurende een paar dagen. Hoe intensiever en uitgebreider de PlexR behandeling, hoe meer roodheid en zwelling.
 • Ontstaan van ‘crusting’, een veelvoud van miniscule korstjes. Hoe intensiever de PlexR, hoe meer en dikker de korstjes. U mag ze bedekken, na ongeveer vijf tot tien dagen verdwijnen ze.
 • De nieuwe huid is lichtroze van kleur en dient u goed te beschermen tegen Uv-straling gedurende minimaal de eerste 2 maanden.
 • Na ongeveer vier weken is de huid totaal vernieuwd.

PlexR behandeling: mogelijke complicaties/risico’s


Omdat deze behandeling niet invasief is (niet in de huid dringt), is de kans op complicaties minimaal. In zeldzame gevallen is de zwelling erger en duurt deze langer dan normaal. Hyperpigmentatie kan optreden na deze behandeling, volg daarom altijd de instructies van de arts op qua nazorg en bescherming.

Voor een optimaal resultaat en om eventuele bijwerkingen van de PlexR te voorkomen, is enige nazorg vereist. Het is belangrijk dat u dit van tevoren goed doorleest, voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.

nazorg PlexR behandeling


Huid koelen na de behandeling
Na PlexR behandeling van de boven- of onderoogleden is het aan te raden om de behandelde oppervlaktes met een koelbril of bevroren erwtjes te koelen, om zwelling tegen te gaan. Let op dat de koelelementen niet te koud of bevroren mogen zijn. De volgende 1 tot 2 dagen kunt u eventueel de zwellingen met in de koelkast (dus niet in de vriezer ) gekoelde, vochtige gaasjes verder koelen. Houd er rekening mee dat de gaasjes niet nat, maar alleen vochtig dienen te zijn. U kunt om de 1 á 2 uur deze gaasjes op de ogen aanbrengen gedurende 5-10 minuten.

Reiniging en crème
Direct na de behandeling zal een foundation (bij zonnig weer) of een verkoelende crème worden aangebracht. Deze mag u ’s avonds licht reinigen. Reinigen doet u met een zeepvrije was emulsie. Zachtjes deppen. Niet wrijven of schuren. Het is belangrijk dat de korstjes niet vroegtijdig verwijderd worden, maar spontaan afvallen. Dus niet peuteren, niet krabben, niet scrubben, etc. Als er restanten foundation blijven zitten is dat niet erg. U krijgt na de behandeling een camouflerende crème mee voor de eerste week, deze gebruikt u overdag ter bescherming en verzorging van de korstjes.

Bescherming tegen Uv-straling
Na 4 - 6 weken zal de huid in de meeste gevallen hersteld zijn. Soms houd de roodheid langer aan. Tot die tijd is het uiterst noodzakelijk de huid goed tegen Uv-straling te beschermen zodat de nieuwe, jonge huid niet verbrandt of beschadigd raakt. Bedek deze plekken met een vloeibare foundation, waardoor uw dagelijkse bezigheden niet worden belemmerd. Aangeraden wordt Vichy Dermablend of Lycogel Camouflage. Wij hebben een voorkeur voor een foundation op basis van mineralen en met in ieder geval een SPF beschermingsfactor 30. Vermijd de zon en zonnebank de eerste 6 weken zo veel mogelijk, gebruik daarnaast een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Dit om hyperpigmentatie te voorkomen. Deze crème kunt u het beste constant ruimschoots over de korstjes en later de vernieuwde rode huid aanbrengen.

Voor meer informatie over de nazorg kunt u altijd contact met ons opnemen.