Peelings

Peelings zijn een van de belangrijkste en meest gebruikte technieken voor huidverbetering. Bij een peeling worden zuren op de huid aangebracht om beschadigde huidlagen te vernieuwen en om de afschilfering van de huid te versnellen. De huid wordt op deze manier gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Elk zuur heeft zijn eigen kwaliteit, voor elke huid is er een geschikte peeling. Er zijn verschillende soorten peelings.

Soorten peelings


Oppervlakkig

Easy Droxy Versicolor Peel
Indicaties:


klik op foto voor resultaten

Medium

Easy TCA Pain Control
Indicaties:
 • Pigmentvlekken
 • Fijne lijntjes
 • Littekentjes
 • Grote poriën
 • Huidveroudering
 • Zonneschade
 • Vale/grijze huid (Rokershuid)
 • Acne gevoelige huid


klik op foto voor resultaten

Zo zijn er peelings die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren, pigmentvlekken verlichten, ontstekingen verhelpen en de talgproductie remmen. Een peeling regenereert de gehele huid.
Resultaten van peelingbehandelingen hangen af van het soort peeling, de concentratie, methode van aanbrengen, contacttijd met de huid, huidtype en huidconditie. Hoe dieper de peeling, hoe meer resultaat maar ook hoe langer de hersteltijd. Daarnaast is het gebruik van SkinTech® Crèmes van belang om huidproblemen extra aan te pakken en te blijven onderhouden.
Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunt u samen met de huidtherapeut tot een geschikt behandelplan komen, met een peeling en behandelcrèmes, passend bij uw huidconditie.

Hoe verloopt de behandeling?


Bij de meeste indicaties zijn meerdere peelings nodig om een goed resultaat te behalen.
Natuurlijk Jong! biedt peelings aan in een behandelkuur die bestaat uit twee gedeeltes: meerdere peelingsessies in de kliniek en thuisbehandeling middels toegepaste huidproducten.
Een peelingbehandeling in de kliniek verloopt als volgt. Om de huid optimaal voor te bereiden op de peeling wordt de SkinTech® Cleanser op de huid ingemasseerd en verwijderd. Vervolgens wordt het gezicht in vijf tot zeven zones verdeeld en wordt de peeling nauwkeurig in gelijke hoeveelheden per zone aangebracht. Wanneer de peeling is aangebracht kunt u een warm en tintelend gevoel ervaren. Om de gewenste huidreactie te verkrijgen wordt de peelingvloeistof zonodig meerdere keren aangebracht.

Wanneer de juiste huidreactie is verkregen wordt de peelingvloeistof geneutraliseerd of wordt het ‘post peel mask’ aangebracht, afhankelijk van de soort peeling die is uitgevoerd. Afsluitend wordt er een specifieke SkinTech® crème aangebracht.
SkinTech® crèmes maken onderdeel uit van de behandeling. De crèmes bevatten actieve ingrediënten welke specifieke huidproblemen kunnen aanpakken. De peeling zorgt voor het curatieve gedeelte van de behandeling en de crèmes voor behandeling en bescherming tijdens de post peel periode. SkinTech® crèmes kunnen ook los van peelingbehandelingen gebruikt worden.De producten van SkinTech zijn via https://www.skintechpharma.nl ook online te bestellen. Vraag hiervoor om uw persoonlijke code in onze kliniek.

Hoe verloopt het herstel?


Direct na de behandeling kan de huid er rood uitzien en wat droger en strakker aanvoelen. Deze roodheid is meestal binnen een paar uur verdwenen maar kan ook enkele dagen aanhouden. Bij een intensievere peeling kan de behandelde huid één tot drie dagen na de behandeling gaan vervellen en droog aanvoelen. Dit kan tot zeven dagen aanhouden.

 • De behandelde huid mag tot de volgende ochtend niet gereinigd worden.
 • Vanaf dag 1 wordt er gestart met het reinigen van het gezicht met de Cleanser. Tot dat de gepeelde huid begint te vervellen is het af te raden om met crèmes te smeren omdat het proces daarmee wordt vertraagd.
 • Vanaf het moment van vervelling en zichtbaar worden van nieuwe huid (meestal dag 3) wordt de huid behandeld met een specifieke behandelcrème aangevuld met de Melablock HSP SPF 50+.
 • Indien de huid langer rood blijft dan gemiddeld kan IPLase mask (stress reduction cream) worden toegevoegd aan de behandeling (2-3 maal daags), naast de gekozen behandel crème.
 • Vanaf het moment dat de meeste vervelling klaar is (meestal dag 6) mag er make-up worden gebruikt. Bij voorkeur zuurstof doorlatende of minerale make-up.

Het is van belang om tijdens de behandelperiode uw “eigen” crèmes tijdelijk niet te gebruiken. Deze bevatten vaak irriterende stoffen zoals parfums die de behandelde huid kunnen irriteren en een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken. Dit geeft risico op complicaties zoals post inflammatoire hyperpigmentatie (pigmentvlekken). Een gepeelde huid bevat tijdelijk geen stratum corneum (bovenste huidlaag) en is daardoor zeer gevoelig. Ook het reinigen van het gezicht kan in de post peel periode alleen veilig met SkinTech® Cleanser foam worden gedaan.
Wij bieden een compleet pakket aan met producten voor zowel voor- als na de behandelingen voor beter resultaat en om de kans op complicaties zo laag mogelijk te houden.

Combinatie peelings en botox/fillers


Peelings kunnen goed gecombineerd worden met botox en/of fillers. Deze combinatie geeft optimaal resultaat omdat dynamische lijnen, volumeverlies en de zonbeschadigde huid kunnen worden aangepakt. Neem voor advies contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.