M.Pen (PRO) by Mesoestetic
Microneedling is één van de meest populaire en veiligste behandelingen om fijne lijntjes, een grove huidstructuur en acnelittekens in het gezicht te behandelen.

De M-pen maakt door middel van minuscule naaldjes kleine kanaaltjes in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog maar groot genoeg om het herstelproces van de huid te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wat zorgt voor algehele verbetering en vernieuwing van de huid.

Effect:

  • Versteviging van de huid
  • Vermindering van fijne lijntjes
  • Gladder huidoppervlak
  • Vermindering van (acne)littekens en grove poriën
  • Huidvernieuwing door een versnelde celdeling
  • Egalisering van de huid door afschilfering van oppervlakkig pigment

De behandeling


Tijdens de behandeling wordt er een vloeistof met actieve ingrediënten op de huid aangebracht, denk hierbij aan o.a. hyaluronzuur, vitamine C, E en peptiden. Deze solutions zijn geschikt voor het behandelen van (acne)littekens, pigmentatie en anti-aging.
Door de microkanaaltjes kunnen deze actieve ingrediënten veel beter in de huid worden opgenomen waardoor het effect wordt versterkt.
Na de behandeling wordt er een masker aangebracht om de huid te kalmeren.

De behandeling kan worden ingezet voor het gehele gezicht maar het is ook mogelijk om tijdens een gezichtsbehandeling de M.Pen plaatselijk te gebruiken.


Na de behandeling


Na de behandeling is de huid rood en kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na ongeveer 24 uur afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder zijn dan normaal en licht schilferen.

Huidvernieuwing door aanmaak van collageen en elastine is een proces wat geleidelijk gebeurd. In de eerste twee tot vier weken na de behandeling is er al verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal na gemiddeld drie maanden zichtbaar zijn. Net als andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van het gewenste resultaat en de huidconditie zijn er gemiddeld vijf tot zes maandelijkse behandelingen in kuurverband nodig. Om het effect te optimaliseren en te onderhouden worden aanvullende huidverzorgingsproducten geadviseerd.

Vergoeding


Microneedling bij (acne)littekens of pigmentatie wordt bij een aanvullende verzekering voor littekentherapie of camouflagetherapie meestal vergoed door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u recht heeft op vergoeding en onder welke voorwaarden.

Bij het inplannen van een kuur bestaande uit 5 behandelingen ontvangt u 35% korting op bijbehorende producten.