Huidanalyse & Huidverbetering


Om de resultaten die met behandelingen verkregen zijn te verhogen en te behouden wordt er geadviseerd om voor én na de behandelperiode dagelijks voedende huidverzorging of zonodig behandelcrèmes te gebruiken. Een dagelijks huidverzorgingsregime bestaande uit een goede reiniger, moisturizer en SPF-crème geeft meerdere gunstige effecten.

Om de huid gezond te houden is ook voeding van essentieel belang. Het gehele lichaam moet goed voorzien zijn van essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, om het lichaam optimaal te laten functioneren. Wanneer voedingsstoffen die we binnen krijgen met onze voeding worden opgenomen in het bloed, worden eerst de belangrijkste organen in ons lichaam gevoed. Indien er nog voedingsstoffen ‘over’ zijn worden de overige organen gevoed, de huid heeft hierbij de laagste prioriteit. Wanneer de huid ondervoed raakt uit dit zich in versnelde huidveroudering. Huidveroudering wordt naast een tekort aan voedingsstoffen verder versneld door factoren als onbeschermde blootstelling aan zonlicht, roken en overmatige en langdurige stress. De boosdoener bij al deze factoren is het proces van radicaalvorming. Hierbij ontstaan vrije radicalen waarvan bekend is dat zij schade aan o.a. de huid veroorzaken met huidveroudering en rimpels tot gevolg.
Vrije radicalen komen ook vrij bij normale processen in het lichaam. Deze vrije radicalen worden in het lichaam continu weggevangen door antioxidanten zodat de cellen worden beschermd. Wanneer er te weinig antioxidanten zijn om alle vrije radicalen weg te vangen zal er schade ontstaan aan cellen en organen.

Antioxidanten zitten in bepaalde voeding zoals groente en fruit. Uit onderzoek is echter gebleken dat het steeds moeilijker wordt om voldoende antioxidanten binnen te krijgen met de hedendaagse voeding. Dit komt onder andere door verarming van de landbouw, gebruik van bestrijdingsmiddelen, langdurig transport en opslag van groenten en fruit. Anderzijds blijkt dat slechts een klein percentage van de Nederlanders volgens de geadviseerde voedingsrichtlijnen eet. Zo zal bijna iedereen op de lange termijn in meer of mindere mate tekorten gaan ontwikkelen.
Daarnaast zijn we de afgelopen eeuwen steeds meer een zittend bestaan gaan leiden en daardoor minder gezonde voeding zijn gaan eten. Een groot deel van de mensen heeft overgewicht maar zijn in wezen ondervoed door het eten van ‘lege’ voeding. Onze genen hebben zich nog niet kunnen aanpassen aan deze enorme veranderingen (geraffineerde ‘lege’ voeding, belasting met toxische stoffen en toename van stressoren in ons dagelijks leven). Het is daarom belangrijk om de processen in ons lichaam te ondersteunen voor een vitaal en fit lichaam. Suppletie met de deficiënte vitamines, mineralen of essentiële vetzuren blijkt in veel gevallen de gezondheid en ook de huidconditie te herstellen.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een huidanalyse door onze huidtherapeut. Op basis van uw huidtype en huidconditie kan de huidtherapeut advies geven voor gerichte huidverbetering.

De producten van SkinTech zijn via https://www.skintechpharma.nl ook online te bestellen. Vraag hiervoor om uw persoonlijke code in onze kliniek.