Botuline Toxine


Met botuline toxine worden de aangezichtspieren ontspannen met als doel om diepe rimpels te voorkomen of om reeds bestaande rimpels te behandelen (bv. fronslijnen, kraaienpootjes).

Sommige rimpels worden veroorzaakt door herhaalde spierbewegingen zoals bijvoorbeeld fronsrimpels, rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes. Bovendien kan veelvuldige, vaak onbewuste, spieractiviteit van voornamelijk de frons spieren hoofdpijnklachten geven. Doel van een behandeling met Botuline-toxine A is om deze spieren te ontspannen zodat bestaande rimpels verminderen en wordt voorkomen dat nieuwe rimpels kunnen ontstaan. Bovendien kunnen de hoofdpijnklachten ook verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Botulinetoxine Type A is een gezuiverd eiwit dat al meer dan 20 jaar veilig wordt toegepast in de cosmetische geneeskunde. Botuline-A blijkt een zeer veilig middel te zijn zonder bijwerkingen op de lange termijn.

Botuline toxine kan onder andere ingezet worden als oplossing bij de volgende problemen:

  • Frons- en voorhoofdsrimpels
  • Kraaienpootjes
  • Tandvlees lach oftewel ‘gummy smile’
  • Tandenknarsen
  • Migraine, spanningshoofdpijn
  • Overmatig transpireren

Effect


Het effect van een botuline behandeling is meestal binnen 4-14 dagen zichtbaar en houdt gemiddeld 3 tot 6 maanden aan. Na tijdige herhaling van de behandeling kan het effect langer aanhouden. Vaak is de ideale behandeling voor bepaalde rimpels een combinatie van Botuline, fillers (vulmiddelen) en eventueel aangevuld met PlexR. Door de spieren eerst te verzwakken met Botuline en vervolgens de huid ter plaatse van de rimpel te verstevigen en op te vullen door middel van fillers kan een optimaal resultaat bereikt worden. PlexR geeft een verstrakking en verjonging van de huid en huidoverschotten kunnen in bepaalde mate worden verwijderd. Welke behandeling het meest geschikt is voor u zal de arts met u bespreken tijdens een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

Behandeling


De artsen bij NatuurlijkJong zijn gespecialiseerd en zeer ervaren in het uitvoeren van botuline behandelingen. De behandeling zelf duurt gemiddeld 15 minuten en na de behandeling kunt u direct weer naar huis.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek om uw wensen en mogelijkheden te bespreken met één van onze artsen.