Optimale Aging van de huid


  • Van binnen & buiten optimaal voeden van de huid.
  • Bescherming tegen huidschade door vrije radicalen.

Achtergrond


De voedingsstoffen die we binnen krijgen met onze voeding worden na opname in het bloed verspreid in het lichaam waarbij de belangrijkste organen als eerst worden gevoed. Op die manier wordt veiliggesteld dat de vitale functies zoals ademhaling en de bloedsomloop in ieder geval goed functioneren. Overleven gaat ten slotte boven alles. Indien er nog voedingsstoffen ‘over’ zijn worden de overige organen gevoed. Met andere worden, het lichaam zal bij een relatief te kort aan voedingsstoffen als eerste ‘bezuinigen’ op een orgaan als de huid, wat zich zal uiten als een ondervoede huid die versneld verouderd. Huidveroudering wordt naast een tekort aan voedingsstoffen verder versneld door factoren als onbeschermde blootstelling aan zonlicht, roken, overmatige en langdurige stress. De boosdoener bij al deze factoren is het proces van radicaalvorming. Hierbij ontstaan vrije radicalen, waarvan bekend is dat zij schade aan o.a. de huid veroorzaken met als gevolg huidveroudering en rimpels.

Vrije radicalen komen ook vrij bij allerlei (normale) processen in het lichaam. Deze vrije radicalen worden in het lichaam continu weggevangen door antioxidanten zodat de cellen worden beschermd tegen schade door vrije radicalen. Bij overmatige aanwezigheid van vrije radicalen (door allerlei stressoren zoals roken, zonlicht, stress, infectie) zijn er te weinig antioxidanten om alle radicalen weg te vangen en zal er schade ontstaan aan de cellen en organen. Antioxidanten zitten in bepaalde voeding zoals met name groente en fruit. Uit onderzoeken is gebleken dat het steeds moeilijker wordt om voldoende voedingsstoffen, waaronder anti-oxidanten, binnen te krijgen met de hedendaagse voeding. Dat komt enerzijds doordat onze voeding steeds minder voedingsstoffen bevat als gevolg van verarming van de landbouw: door uitputting van de grond, genetische manipulatie, gebruik van bestrijdingsmiddelen, onrijpe pluk en langdurig transport en opslag van groente en fruit. Anderzijds blijkt uit onderzoek dat het slechts een paar procent van de nederlanders lukt om volgens de geadviseerde voedingsrichtlijnen te eten, zodat bijna iedereen op lange termijn tekorten ontwikkeld.

Daarbij komt dat we de afgelopen eeuwen een steeds meer zittend bestaan zijn gaan leiden en daardoor minder eten (minder energie behoefte) en minder gezonde voeding eten. Een groot deel van de mensen heeft overgewicht, maar zijn in wezen ondervoed door het eten van ‘lege‘ voeding. Onze genen hebben zich nog niet kunnen aanpassen aan deze enorme veranderingen (geraffineerde ‘lege‘ voeding, belasting met toxische stoffen en toename van stressoren in ons dagelijks leven). Het is daarom belangrijk om de processen in ons lichaam te ondersteunen voor een vitaal en fit lichaam.

Schoonheid komt van binnenuit, want een vitale huid is een mooie huid. Hoe kun je je huid optimaal ondersteunen?


  • Gezonde voeding: gevarieerd, en zoveel mogelijk ongeraffineerde, plantaardige producten.
  • Aanvullen van essentiële voedingsstoffen met basis multivitamine + sterke antioxianten, zonodig aangevuld met gerichte voedingssupplementen. NJ werkt met 100% biologische en state of the art supplementen, gebaseerd op de resultaten van decennia uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek.
  • Goede huidverzorging die rijke voedingsstoffen bevat. NJ werkt met biologische huidverzorgingsproducten.
  • Een gezonde spanning-ontspanning balans.
  • Minder zitten, meer staan en bewegen.

Wil je weten wat Optimale Aging voor jou kan betekenen?

Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze artsen voor een persoonlijk advies gesprek.